Wednesday, August 6, 2008

Sweet Pineapple Curry @ Pajeri Nanas



When we went to the nearby grocery store, we found out that whole pineapples were on sale, it was just 45 cent each. So we bought one. At home, I came across the photo of Pajeri Nanas from Joayee's blog and decided to cook the same but using my grandmother's version of Pajeri. Here is the recipe to share...

Ingredients:
  • Pineapple - skinned, eyed and sliced
  • Onion - sliced
  • Garlic - sliced
  • Ginger - sliced
  • Curry leaves
  • Some Star anise, cinnamon bark, cardamom and cloves
  • Meat Curry Powder mix with a bit of water
  • Coconut milk
  • 'Kerisik'
  • Salt
  • Sugar
  • Tamarind juice (opt)
  • Prawns
Methods:
  1. Add some oil into the hot pot. Fry the prawns until cook and leave aside.
  2. Using the same oil, fry the curry leaves, star anise, cinnamon bark, cardamom and cloves for a while.
  3. Add the onion, garlic and ginger, fry until soft and golden.
  4. Add the curry powder with some water.
  5. Pour the coconut milk and some 'kerisik'.
  6. Add some salt and sugar, and let it simmer for a while.
  7. Add the pineapple. Stir until the gravy coating the pineapple.
  8. Let it simmer.
  9. Taste it, the gravy should be sweet, add more sugar if possible,
  10. and if you like to be a bit sour just add a bit of tamarind juice.
  11. Lastly, add the fried prawns. Stir well, taste and served.
Enjoy!

4 comments:

akakerin said...

Ain, selama ni kak erin cuma tau ada satu ja version paceri. tapi sejak kawin 15 thn. yg. lalu, barulah tau yang org. penang ni pun buat paceri kaler putih jugak. nanti kak erin cuba buat dan tunjuk dekat ain wokey! amboi ain pi belajaq cakap arab no....baguih betui, kebetulan di penang selalu penuh dengan pelancong arab, nanti kalau balik mai bolehlah jadi jurucakap depa....ok ain bai-bai !

ain said...

Kak Erin, ada mcm jenis2 ke pajeri ni? Pajeri warna putih tu mcmna yg kak erin? Ok, selamat mencuba! Bila kak nak update blog ni... Hehe, saja je pi belajaq arab tu, baguih jugak idea kak erin tu utk jadi jurucakap depa..hehe.. ok bai bai!

Myza said...

Pajeri nenas ni sedap sikit daripada pajeri terung. Sebab dia ada rasa masam2 manis pedas sikit!

ain said...

Betul kak myza, ain pun suka pajeri nanas jugak drpd pajeri terung.. Sedap..masam2 manis campur kari..hehe